Assortiment De Texelse Visspecialist

Viswinkel De Texelse Visspecialitst biedt een ongekend ruime keuze aan vis van de alleberbeste kwaliteit. Zes dagen per week is er volop aanvoer uit binnen- en buitenland. Dit is mede mogelijk doordat De Texelse Visspecialist vis levert aan vele tientallen horecabedrijven op het eiland. Hierdoor is er altijd een scala aan vis en visproducten die qua verscheidenheid ver boven de mogelijkheden van veel viswinkels uitstijgt.

Hardloper bij De Texelse Visspecialist is natuurlijk haring, met zorg ingekocht en afkomstig uit de Noordzee bij Denemarken. De hele dag wordt de haring gesneden door collega's uit ons team die dit ambacht tot in de puntjes beheersen. Een ambacht? Ja, haring snijden is een ambacht en één van onze belangrijkste visitekaartjes. 

Vis uit de Noordzee

De nadruk in het assortiment verse vis ligt bij vis uit de Noordzee. Afhankelijk van de aanvoer hebben we platvis zoals tong, schol en schar in de toonbank en rondvis zoals kabeljauw en heek. Kennismaken met vis uit de Noordzee kan met een proeverijtje van gebakken Noordzeevis. Een schol, schar en poon worden dan à la minute voor u gebakken.

Als viswinkel kunnen we niet zonder gekweekte vis. Dit geldt bijvoorbeeld voor zalm, zeebaars en dorade. Vis kweken heeft soms een negatieve bijklank, maar gekweekte vis is noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de vraag van cosumenten. Benieuwd naar de herkomst van vis? Dit staat vermeld op de kaartjes in de toonbank. 

Gerookte vis Texel

In de toonbank ligt ook volop gerookte vis van ambachtelijke kwaliteit. Vis injecteren met water om gewichtsverlies te voorkomen gebeurd met de vis in onze winkel niet. Hardloper is natuurlijk de ambachtelijk gerookte paling(filet). De paling is duurzaam gevangen en per kilo gerookte paling betalen wij aan het DUPAN-fonds. Dit fonds zet zich in om de palingstand in Nederland te verbeteren zodat ook toekomstige generaties van paling kunnen blijven genieten.

Nog meer zin in vis? Natuurlijk hebben we altijd de bakovens aan staan om kibbeling, lekkerbekjes en vissoorten zoals zalm, sliptong en kabeljauw voor u te bereiden. Ook maken we dagelijks producten in eigen huis, zoals rijkgevulde soepen, heerlijk belegde broodjes, tonijn- en zalmtataki en kibbeling in ketjapsaus. 

Als u wegwijs wilt worden in ons assortiment, over de mogelijkheden of de bereiding van vis dan staat ons team voor u klaar. We verwelkomen u graag in de viswinkel in Oudeschild.

verse vis in viswinkel oudeschild
Image
Image